Federació Catalana de Turisme Eqüestre

 
FEDERACIÓ  CATALANA  DE  TURISME  EQÜESTRE
Carrer Montseny, 1 Masia de Can Ratés
08398 - Santa Susanna
Barcelona
FEDERACIÓ  CATALANA  DE  
TURISME  EQÜESTRE
Vés al contingut

Què diuen del Turisme Eqüestre?

Com s’ho munten?

  

  Hi ha tantes maneres de definir el Turisme Eqüestre com persones hi ha al món. Perquè no cal ser un genet professional per poder practicar aquesta activitat, sinó qualsevol persona que ho desitgi, famílies, principiants, etc.

  El Turisme Eqüestre és una branca creixent i en desenvolupament del turisme de lleure i el turisme rural, combina la natura amb l’esport i ens remuntà al passat,  rememorant l’ importància del cavall en la història.

  El cavall, fins no fa gaire, va se un element clau en l’economia dels pobles i un instrument militar fonamental en totes les guerres. Avui dia, en la denominada societat de l’oci, es fa servir tant per l’esport com per a molts esdeveniments relacionats amb la cultura popular, de aquesta manera s’ha evitat una minva important del seu numero al contrari que ha succeït amb altres animals de treball que han estat substituïts pels vehicles de motor.

  L’historia de l’home i la del cavall estan tan estretament lligades que es confonen. Per sort, a hores d’ara, el cavall no és la parella involuntària de les feines  de l’home, ell ha esdevingut el seu company estimat i respectat. Sortir amb ell, deixant-se portar  pels camins, viure el dia a dia tramant tots dos llaços d’una complicitat que ens portarà a descobrir les meravelles d’una natura oferta a aquells que saben veure i entendre: què es pot somiar  quelcom més fascinant? .

  El Turisme Eqüestre és llevar-se d’hora al mati, donar menjar al cavall, preparar-lo, entendre’s  home i cavall per sortir de ruta, descobrint les belleses del paisatge per camins de muntanya, (us sorprendríeu  per on pot arribar a passar un cavall), desprès d’un dia de marxa, finalitzar la jornada arranjant al company mentre li donem les gracies.

  El Turisme Eqüestre ens brinda la possibilitat de fer itineraris llargs, dies i nits en que ens caldrà modificar la manera de pensar, sentir-se compenetrat amb l’ambient però sobretot disposar-se a conèixer el cavall fins i tot dormint al seu costat amb bivac o tenda de campanya.

  Pensar que Turisme Eqüestre és només anar a cavall es una visió errada i superficial ja que aquesta activitat es caracteritzà pels valors fonamentals que promou, per la reflexió que inspira de tot el ens envolta, per la seva cura envers el medi ambient, i per les satisfaccions que ens aporta, a canvi només cal que tinguem les tècniques d’aprenentatge precises, preparació psicofísica i estem atents a seguir unes regles per tal que aquesta activitat no tingui un  impacte negatiu sobre el medi ambient.

  Turisme Eqüestre es una activitat cultural, recreativa, de coneixença, que dóna espai a la vida (un dia de marxa a cavall correspon a mitja hora o quaranta minuts en cotxe) i que comporta uns beneficiós impacte econòmic sobre el territori, una activitat a cavall (mai millor dit) entre l’esport hípic, el contacte amb la naturalesa i l’excursionisme a cavall.


Per posar-se en contacte envieu un correu electrònic
Cavalls  arribats de Cardona ultima població caiguda durant  la guerra de successió, participant amb la ruta eqüestre “La Travessa del Tricentenari” i rendint un homenatge al Fossar de les Moreres als caiguts de 1714
Tornar al contingut